Све спремно за вечерашњу премијеру у Градишкoj: Љубавне преваре у Боинг-боингу

Милан Вујић
Све спремно за вечерашњу премијеру у Градишкoj: Љубавне преваре у Боинг-боингу

Градишка - Послије два мјесеца припрема, глумачка екипа "Град позоришта" Градишка, са редитељем Жељком Стјепановићем на челу, спремна је за вечерашње премијерно извођење комада "Боинг-боинг" по тексту Марка Комолетија.

Режисер Жељко Стјепановић најавио је да публику очекује  брза, динамична комедија пуна разних преокрета.

- У представи провинцијалац који долази у Париз постаје архитекта и проналази најбољи начин да се добро проводи у животу. Успијева да направи сјајан распоред како би три стјуардесе биле код њега, и то свака по два дана. У оном тренутку када се поремети редослијед летења, долази до збрке, па се све три стјуардесе у истом тренутку затекну у његовом стану. У свим тим радњама му помажу пријатељ из провинције и кућна помоћница - испричао је Стјепановић.

У овој представи глумачке креације показаће Драшко Видовић, Адмир Мешић, Мирела Предојевић, Јованка Божовић-Миловановић, Ена Радовановић и Белинда Божичковић.

Видовић, који је и директор "Града позоришта", истакао је да је текст доста познат и можда је један од најпревођенијих и најигранијих текстова, пун разних преокрета.

- Овај текст нам је био занимљив посебно јер су претходне представе биле драме са елементима комедије. Овај пут смо се одлучили да радимо једну лепршаву водвиљ комедију, а нешто слично првој нашој представи "Луда лова" - истакао је Видовић и додао да управо због тога очекује велико интересовање публике.

Да ће публика уживати у комаду који говори о мушко-женским односима, љубавним преварама и изневјереним очекивањима, потврдио је и глумац Адмир Мешић.

Ипак, најбитнији фактор у раду на представи био је редитељ Жељко Стјепановић, додала је глумица Јованка Божовић-Миловановић, који је, како каже, глумце вјешто увео у овај тип комедије.

- Веома смо захвални режисеру Стјепановићу, без којег сигурно не би био овакав резултат који ће публика да види вечерас на премијери - рекла је Божовић-Миловановић.

Глумица позоришта Приједор Мирела Предојевић није крила одушевљење што ће играти у позоришту чији је она један од оснивача.

- Мени је изузетно драго што сам поново у свом позоришту и ово је веома емотивно за мене - рекла је Предојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана