Сутра у Београду Фестивал дјечије поезије "Мали победник"

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - У Удружењу књижевника Србије у Београду сутра ће бити организован 10. Фестивал поезије београдских основних школа "Мали победник", који је и изборно такмичење за Међународни фестивал дјечије поезије "Дјечије царство" у Бањалуци, саопштило је Представништво Републике Српске у Србији.

Учествоваће 40 младих пјесника, финалиста конкурса, који ће се такмичити за награде у двије категорије - од првог до четвртог и од петог до осмог разреда.

Биће додијељене по једна прва, двије друге и три треће награде у обје категорије, а жири ће прогласити и апсолутног побједника фестивала.

Седморо најбољих квалификоваће се за финале једног од највећих фестивала поезије у региону "Дјечије царство" у Бањалуци.

Фестивал је у претходне двије године организован путем интернета, а ове године ће се одржати уз присуство такмичара, жирија и навијача.

Организатори су навели да "Мали победник" креира простор за дружење, међусобну сарадњу и размјену искустава и за ученике и за наставнике, његује младе таленте, ствара нове генерације пјесника, али и промовише сарадњу Републике Српске и Србије, Бањалуке и Београда.

Фестивал организује удружење "Култарт" из Београда, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана