Сутра почиње Фестивал дјечијег драмског стваралаштва Српске

Срна
Сутра почиње Фестивал дјечијег драмског стваралаштва Српске

Мркоњић Град - У Мркоњић Граду сутра почиње Шести фестивал дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске "Септембарски дјечији сусрети у Мркоњић Граду" који ће трајати до 18. септембра.

За такмичарски дио фестивала одабране су представе: "И дјевојчице играју фудбал" у извођењу невладине организације "Миленијум" из Српца, "Мала принцеза" Драмске сцене СПДК "Просвјета" из Прњавора, "Мачак у чизмама" Дјечије драмске креативне радионице Народне библиотеке из Козарске Дубице, "Зачарана принцеза" Зворничког драмског позоришта и "Јежева кућица" Дјечијег драмског студија из Мркоњић Града.

Директор Фестивала Дубравка Николић рекла је да је ова манифестација постала препознатљива у Републици Српској.

"Фестивал развија љубав дјеце према култури, позоришту и умјетности уопште", истакла је Николићева.

Посљедњег дана фестивала жири ће прогласити побједнике и биће додијељено шест награда - за најбољег глумца, режију, сценографију, костим, драмски текст и глумачку будућност.

У оквиру Фестивала биће одржани округли столови и радионице "Значај драмске секције за образовно-васпитни процес" и "Типови комедије дел арте".

Организатор фестивала дјечијег драмског стваралаштва је мркоњићко Градско позориште, а покровитељ општина Мркоњић Град и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана