Сутра почиње БЕЛЕФ

Б92
Сутра почиње БЕЛЕФ

Београд - Београдски летњи фестивал 2013. биће отворен сутра на Тргу Републике у 20 часова. Фестивал ће отворити Баскерфест на БЕЛЕФ-у, један од тринаест фестивалских програма, који ће публика имати прилике да види овог љета.

Свечаном процесијом уличних забављача, жонглера и акробата, сутра почиње 22. Београдски летњи фестивал.

У исто вријеме сви поштоваоци скулптурне умјетности моћи ће да до 15. јула уживају у скулптурама од теракоте у оквиру пројекта Тераторија на Белефу.

Баскерфест на БЕЛЕФ-у је бесплатан фестивал за цијелу породицу.

Не постоје улазнице, једино за шта би требало издвојити новац је напојница за извођаче.

Представама најбољих свјетских извођача и, у исто вријеме, извођача из Србије, фестивал нуди мноштво уличне забаве у којој су посматрачи активни колико и извођачи.

У три фестивалска дана на овогидишњем БЕЛЕФ-у, у оквиру првог од 13 фестивала, Баскерфест ће обиљежити Иан Убитачни и Још Убитачнији Улични Шоу, аналогни експеримент уличне физике, човјек – леопард, Мука и Брука, Позориште Науфраго…

Баскерфест на БЕЛЕФ-у траје до недјеље, 23. јуна, програм је на Тргу републике од 18 до 23 часова, док су сва извођења бесплатна за публику.

Послије Баскерфеста, љубитељи картке филмске форме моћи ће да уживају у селекцији филмова у оквиру Кратког метра на Белефу.

На отвореном биоскопу БЕЛЕФ сцене, у дворишту V београдске гимназије, филмски сладокусци уживаће у новом тајванском кратком филму, као и у остварењима који су видјели на овогодишњем фестивалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана