Сутра отварање изложбе слика Мирка Кујачића

Срна
Foto: Илустрација

ТРЕБИЊЕ - Свечано отварање изложбе слика "Мирко Кујачић - изложба поводом 120 година од рођења сликара" биће уприличено сутра у Галерији Музеја Херцеговине у Требињу, у оквиру обиљежавања "Дучићевих вечери поезије".

Из Музеја Херцеговине је најављено да ће на изложби бити заступљене слике Мирка Кујачића (1901-1987)  из фундуса Умјетничке галерије БиХ из Сарајева, Галерије краљице Катарине из Мостара и Музеја Херцеговине у Требињу.

"Биће представљене скице и графике Мирка Кујачића које се чувају у Музеју Херцеговине у оквиру легата Мирка Кујачића, који је 2005. године поклонила сликарева последња супруга Марија Мицика Кујачић", навели су из Музеја.

Мирко Кујачић био је сликар, графичар, сценограф, конзерватор, а сматра се зачетником социјалне умјетности у Србији између два рата.

Један је од оснивача и први управник Завода за заштиту споменика културе у Мостару. Био је члан Удружења ликовних умјетника Црне Горе и БиХ.

Учествовао је на бројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству.

Изложба је реализована у оквиру "Дучићевих вечери поезије", под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске и Градске управе Требиња.

Отварање изложбе заказано је за сутра у 20.00 часова, а изложба ће бити отворена до краја новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана