Сутра номинације за престижну награду Оскар

Agencije
Сутра номинације за престижну награду Оскар

Америчка Академија филмских уметности и науке у понедељак ће саопштити списак номинација за престижног Оскара, чија ће 92. по реду свечана додела бити одржана 9. фебруара у Лос Анђелесу, саопштено је на сајту Академије.

 

Амерички медији међу фаворитима помињу неколико филмова - "Ирац" (Тхе Ирисхман) Мартина Скорсезеа, "Било једном... у Холивуду" (Онце Упон а тиме... ин Холлywоод) Квентина Тарантина и "1917" Сема Мендеза.

Овогодишња додела која ће бити као и сваке године у позоришту Долби у Лос Анђелесу, неће имати домаћина церемоније што је био случај на претходној церемонији.

Организатори церемоније оценили су да је 91. додела без домаћина одлично функционисала и да ће тако бити ове године. Оскар се додељује у 24 категорије, међу којима за најбољи филм, режију, главног глумца и главну глумицу, најбољу споредну мушку и женску улогу, најбољи оригинални сценарио, најбољи адаптирани сценарио, најбољи страни, документарни и анимирани филм, као и за најбољу музику и специјалне ефекте.

Награду представља позлаћена статуета направљена од британијума на црној металној основи, дугачка 13,5 инча (34 центиметара) и тешка 3,85 килограма.

Приказује витеза направљеног у стилу арт декоа, како држи крсташки мач стојећи на ролни филма.

Оскара за најбољи филм, главну награду америчке Академије филмских уметности, прошле године освојило је остварење "Греен Боок" (Зелена књига), истинита прича о црном пијанисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана