Стручно вођење кроз изложбе сутра у МСУРС

Mиланка Митрић
Foto: Н. Мићевић

БАЊАЛУКА - Стручно вођење кроз изложбе "Будућност се понавља више него историја" Игора Бошњака и "Декоративна сопства" Борјане Мрђе биће одржано сутра навече у Музеју савремене умјетности Републике Српске (МСУРС).

О умјетничком пројекту и реализацији изложбе "Декоративна сопства" публици ће говорити умјетница Борјана Мрђа у разговору са вишом кустоскињом Музеја савремене умјетности РС Ланом Павловић.

- Изложба "Декоративна сопства" представљена је у медију цртежа, слика, слика-објеката и видео инсталације у оквиру којих Мрђа преиспитује одјевни процес одвајања од самог тијела, повезујући митолошке конструкције и породичну историју са тренутним околностима у којима хаљина постаје декоративна површина отворена за различите уписе и кодове. Које су полазне тачке овог умјетничког пројекта и на који начин је породично насљеђе и породична историја утицала на реализацију ове изложбе, публици ће открити умјетница у разговору са кустоскињом – саопштено је из Музеја савремене умјетности РС.

Изложбу "Будућност се понавља више него историја" посјетиоцима ће представити виши кустос Музеја савремене умјетности РС Младен Бањац.

- Бањац ће у оквиру стручног вођења публици приближити Бошњаков умјетнички пројекат који на нови начин интерпретира питање социјалистичког споменичког насљеђа. Изложба је резултат умјетниковог вишегодишњег истраживања приказана кроз серију видео радова, принтова и архивских инсталација инспирисаних прије свега споменичким насљеђем из доба СФР Југославије нарочито споменицима на Козари и Сутјесци - наводе из Музеја савремене умјетности РС.

Стручно вођење почиње у 20 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана