Стручна јавност незадовољна нацртом закона о позоришној дјелатности

Агенције
Стручна јавност незадовољна нацртом закона о позоришној дјелатности

Бањалука - Народна скупштина усвојила је јуче нацрт закона о позоришној дјелатности, за који културна јавност и радници у култури тврде да није добар.

Иако је, како кажу, спорни нацрт закона прије скупштинске процедуре био прослијеђен позориштима Републике Српске, ниједна њихова примједба није усвојена или је усвојена врло мало. Ово је потврдио умјетнички директор Народног позоришта Александар Стојковић.

- Знате, ја не могу да коментаришем Закон о пољопривредном земљишту, јер о томе не знам ништа, али овај закон је стварно лош и он је катастрофалан за позоришну умјетност и позориште у Републици Српској - поручио је Стојковић и подсјетио да је прије уласка закона у скупштинску процедуру о томе расправљала посебна радна група у којој су били директори професионалних позоришта у РС. Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче закључак којим се нацрт закона о позоришној дјелатности упућује у јавну расправу, у којој ће, како су поручили, сви заинтересовани моћи да дају своје сугестије и примједбе на усвојени нацрт закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана