Стојичић: Наставак подршке институцијама културе у Српској

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је данас да ће институције културе Српске и у наредном периоду имати подршку Владе и ресорног министарства.

Стојичићева је поводом Дана Музеја савремене умјетности Републике Српске новинарима у Бањалуци рекла да ће Министарство, као и до сада, имати добру сарадњу и разумијевање за све пројектне програмске активности ове, као и осталих установа културе у Српској.

"Надамо се да ће бити значајна посјећеност по тим пројектима и да ће сви бити усмјерени према све већем броју посјетилаца у Српској како би нас тај контакт са културом обогатио као људе", истакла је Стојичићева, која је посјетила Музеј савремене умјетности поводом обиљежавања 52 године од његовог оснивања.

Она је навела да је разговарала са представницима културе у Српској и да постоји потреба за додатним улагањима и стварањем што бољих услова за ову област.

"Разговарали смо о развоју властитих кадрова и капацитета који ће бити носиоци културе у наредном периоду. Важна је и међународна сарадња која је присутна у нашим институцијама културе, јер је култура отворена и у том правцу ће имати подршку ресорног министарства", рекла је Стојичићева.

Директор Музеја савремене умјетности Републике Српске Сарита Вујковић рекла је да се у наредном периоду наставља интензивна регионална сарадња са институцијама Србије, као и других сусједних држава.

Вујковићева је најавила велику ретроспективну изложбу поводом 150 година од рођења српске сликарке Надежде Петровић, као и друге бројне пројекте који ће значајно да назначе рад Музеја, како у облику изложбених активности, тако и бројних едукативних програма које раде и сами, и са бројним партнерима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана