Стојичић: Циљ нам је да књижевност Српске буде препозната у Европи и свијету

Срна
Стојичић: Циљ нам је да књижевност Српске буде препозната у Европи и свијету

БЕОГРАД - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић оцијенила је да је важан наступ Српске на Међународном београдском сајму књига и да је циљ да културно стваралаштво и књижевност Српске буду препознати у Европи и свијету.

"Овај наступ представља једну од препознатљивих веза између културних сцена Србије и Српске, која већ 14. пут у организацији Представништва Републике Српске у Србији представља домаће ауторе и издаваче на Београдском сајму књига", рекла је Стојичићева новинарима у Београду.

Она је изразила захвалност домаћину на могућности да се излагачи из Српске нађу на једном мјесту и представе књижевно стваралаштво Републике Српске из претходне године.

"Користим ову прилику да још једном искажем захвалност Представништву Републике Српске у Србији и његовом шефу Млађану Цицовићу, а свим издвачима и ауторима желим пуно успјеха током трајања сајма, да остваре контакте и да њихове књиге буду представљене и ван граница Републике Српске и Србије", рекла је Стојичићева.

Она је оцијенила да је Представништво Републике Српске у Србији, које је организовано наступ књижевника и издавача из Српске на Сајму књига, мост за сва културна дешавања.

"На тај начин ми стварамо јединствен културни простор. Сајам књига је највећи празник књиге, али и у сваком другом погледу када је у питању култура, ми имамо одличну сарадњу са Представништвом и Министарством просвете и културе Србије и надам се да ће тако остати", рекла је Стојичићева.

Он је указала и да је веома значајно да ће Сајам књига организовано посјетити бројни ученици из Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана