Стиже представаГроздана

Милан Вујић
Стиже представаГроздана

Градишка - Културни центар Градишка припрема нове садржаје за вјерну публику, а међу њима је и премијера представе "Гроздана на зрну бибера" Град позоришта из Градишке.

Најавио је ово директор Културног центра Жељко Благојевић, подсјећајући да су током цијеле године били домаћини умјетницима из Српске и Србије.

- Мислили смо и на најмлађу публику, па су гостовали чланови Позоришта "Полетарац" са дјечијом представом "Тајна чаробног осмијеха" - каже Благојевић.

Малишани су радо гледали и анимиране филмове, а што се тиче 3Д цртаћа, најпопуларнији су "Штрупмфови 2" и "Сњежно краљевство".

Благојевић је најавио да би ускоро у овом центру требало да гостују глумци Зијах Соколовић и Раде Шербеџија.

Љубитељи театра могли су да погледају представе "Кафана код заједно", "Обично вече", "Хипнотизер", "Преваранти" и "Како разумети Србе", у којима су наступили глумци Десимир Станојевић, Милан Лане Гутовић, Горица Поповић, Феђа Стојановић, Милорад Мандић Манда, Љиљана Благојевић...

- Такође, наши гости били су и угледни српски књижевници Душан Ковачевић и Матија Бећковић, путописац Виктор Лазић и глумице Јелена и Ивана Жигон - напомиње Благојевић.

На сцени Културног центра извођена је и представа "Генерална проба самоубиства" Душана Ковачевића, у продукцији Град позоришта из Градишке.

Благојевић наглашава да ће наставити истим интензитетом, па ће организовати занимљив новогодишњи програм за малишане, када ће гостовати и популарне музичарке Тијана Дапчевић и Леонтина Вукомановић.

Ликовна колонија

- Радује ме што је у Градишци оживљена ликовна колонија, а можемо се похвалити да имамо и седам академских сликара - истиче Жељко Благојевић и додаје да су били домаћини изложбе дјела Удружења ликовних умјетника Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана