Стиже Балзаков “Чича Горио” у новом издању

И. Б.
Стиже Балзаков “Чича Горио” у новом издању

БАЊАЛУКА - Ремек-дјело свјетске књижевности “Чича Горио” Онореа де Балзака, које доноси реалистичан приказ париског друштва, али и роман о васпитању и развоју карактера, стиже пред читаоце у новом, “Лагунином” издању током фебруара.

Ова књига биће објављена на латиници, а на српски језик ју је превео Душан Милачић. Из Издавачке куће “Лагуна” су навели да је ово један од највећих Балзакових романа.

- “Чича Горио” је мајсторска студија родитељске љубави и реалистичан приказ париских нарави. То је, пре свега, трагична прича о богатом оцу кога је опсесивна љубав према ћеркама гурнула у финансијски крах, а онда и у смрт - навели су у опису књиге на сајту “Лагуне”.

Додали су да је “Чича Горио” сложен и упечатљив роман који је по објављивању 1835. године критикован због бруталне искрености и песимистично описаног друштва.

- Данас се сматра једним од најзначајнијих Балзакових дела јер на маестралан начин описује “кола цивилизације”, која мрве и газе оне који не умеју да им измакну - навели су из “Лагуне”.

Балзак овим дјелом вјерно приказује стварност и заузима критички однос према савременим појавама и ликовима. У роману се јавља и заплет карактеристичан за криминалистичке романе, а приказана су и три љубавна троугла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана