Стихови Попе и Црњанског преточени у музику

М. П.
Стихови Попе и Црњанског преточени у музику

Бањалука - Композиције Драгане Табак, Динка Благојевића, Давида Мастикосе и Младена Јанковића поздрављене су овацијама на концерту у препуном Музеју Републике Српске у Бањалуци.

На наступу студената бањалучке Академије умјетности који је одржан у сриједу увече представљен је широк и изузетан музички спектар. Даровити музичари извели су композиције за соло флауту, кларинет, виолу, соло пјесме, електроакустичну музику и камерне композиције.

Студенти Одсјека за композицију вриједно су радили под менторством проф. Татјане Милошевић-Мијановић, која истиче да културни радници и институције Српске могу да буду срећни што на располагању имају овако талентоване младе људе. На репертоару су биле и пјесме инспирисане поезијом Десанке Максимовић, Васка Попе, Милоша Црњанског и Душка Трифуновића.

На концерту је наступио и гудачки оркестар Академије умјетности, заједно са ученицима бањалучке Средње музичке школе "Владо Милошевић", под диригентским палицама младих диригената Сање Злојутро и Душана Урошевића. Они су уз помоћ професора Бранке Радошевић спремили оркестар и показали да заинтересованост за савремену музику расте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана