Стигао први трејлер за „Плавушу“, филм о животу легендарне Мерилин Монро

Д.П.
Foto: Јања Бијелић

ЊУЈОРК - Стриминг сервис „Нетфликс“ објавио је први трејлер за филм „Плавуша“ (Blonde), у којем глумица Ана Де Армас глуми легендарну холивудску икону Мерилин Монро.

Премијера филма режисера Ендрјуа Доминика, заказана је за 23.септембар, а соундтрак потписују  Ник Кејв и Ворен Елис. Доминик, који се прославио режијом филмова „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford“ (2007) и „Killing Them Softly“,  редатељ је и сценарист који стоји иза ове адаптације романа Џојс Керол Оутс, који брише границу између чињеница и фикције, како би створио аутентичан портрет славне плавокосе бомбе. Псеудо-биографски филм укључује реконструкције тренутака из стварног живота, попут култног извођења нумере „Дијаманти су најбољи пријатељи дјевојке“,  са измишљеним приказима онога што се догодило иза затворених врата, а главна глумица одушвељена је сценаријом и режијом филма.

-Доминикове амбиције биле су врло јасне од самог почетка,  представити верзију живота Мерилин Монро, кроз њезин објектив. Желио је да свијет доживи какав је заправо осјећај не само бити Мерилин, већ и Норма Џин. Сматрала сам да је то најхрабрији феминистички приступ њезиној причи који сам икада видјела - рекла је Де Армас.

У „Плавуши“, филму  који се може похвалити за „Нетфликс“ ријетком оцјеном NC-17, осим Ане, глуми и Едријан Броди као драматург Артур Милер, Боби Канавала као Џо Димађио, Каспар Флипсон као Џон Кендеди и Џулијана Николсон као Гледис Бејкер, биолошка мајка Норме Џин.

Иза филма стоји продуцентскла кућа „План Б“, глумца Бреда Пита, а буџет износи 22 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана