Стево Грабовац гост Филозофског факултета

Б.П.
Стево Грабовац гост Филозофског факултета

БАЊАЛУКА - Филозофски факултет Универзитета у Бањалуци вечерас организује четврту трибину из серијала “Културна политика Срба у 21. вијеку” на Филозофском факултету са почетком у 19 часова у амфитеатру 203.

Гост трибине је писац Стево Грабовац добитник 70, јубиларне  НИН-ове награде за најбољи роман за 2023. годину. У свијет књижевности ушао је збирком пјесама “Станица непостојећих возова”, која је објављена 2007. године. Дебитантски роман “Мулат албино комарац” објавио је 2019. године и ушао у најужи избор за НИН-ову награду. Добитник је и награде “Владан Десница”, коју додјељује Народна библиотека Србије.

Циљ овог пројекта јесте то да се кроз интерактивна предавања и панел дискусије укаже на значај културне политике, постављајући важна питања о њеној дефиницији, циљевима, кључним носиоцима, улози различитих институција и могућим правним оквирима. Посебан акценат биће стављен на улогу државе, цркве, универзитета, дијаспоре, као и самосталних умјетника у обликовању културног идентитета. Све трибине су организоване под вођством и модерацијом г. Небојше Курузовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана