Стеван Шербеџија извео монодраму Сувишан човјек

Срна
Стеван Шербеџија извео монодраму Сувишан човјек

Котор Варош - Млади београдски глумац Стеван Шербеџија извео је вечерас у Котор Варошу, у оквиру Фестивала позоришта "Кварт 2016", монодраму "Сувишан човек".Текст драме инспирисан је мотивима и ликовима "Записа из подземља" Фјодора Михајловича Достојевског и говори о одбаченом бунтовнику који на циничан и духовит начин преиспитује свој неспоразум са окружењем.

"Тема моје монодраме је инерција и ментална инвалидност данашњег човјека. Непрестано водим дијалог управо са публиком и покушавам да је испровоцирам што је више могуће", рекао је Шербеџија, који је написао и режирао монодраму.


Главни лик монодраме кроз отворен дијалог са публиком жели да пробуди и освијести људе који су постали "слијепи" и који су се духовно отуђили једни од других.

Он не пристаје на свијет који је уљуљкан у сопствене лажи и животарење без смисла, те на крају бира смрт као једини частан излаз из затвореног круга.

Стеван Шербеџија дипломирао је на Академији умјетности у Бањалуци.

Фестивал позоришта "Кварт 2016" завршава се сутра комедијом "Ко је овђе идиот?" коју изводе београдски глумци Милан Калинић и Срђан Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана