Српско коло заиграно у Сплиту

ГС
Foto: Срна

СПЛИТ - У Сплиту је одржано вече фолклора у организацији Српског културног друштва "Просвјета" и Вијећа српске националне мањине.

Вече фолклора одржано је у оквиру Дана српске културе у Сплиту.

Секретар СКД "Просвјета" Зоран Ненадић рекао је Срни да су се на овој културној маниФестацији публици синоћ кроз пјесму и игру представили чланови Женског пјевачког хора "Просвјете" из Сплита и гости из Крагујевца.

- Наступили су женска пјевачка група која дјелује у оквиру Удружења Срба из Хрватске "Никола Тесла" из Крагујеваца, затим женска и мушка пјевачка група "Студенац", Академски фолклорни ансамбл "Светозар Марковић", те глумац Књажевачког-српског театра из Крагујевца Саша Пилиповић са братом Слободаном, рекао је Ненадић.

На почетку концерта у Градском позоришту младих у Сплиту публици се пригодним поздравним ријечима предсједник сплитског пододбора Српског културног друштва "Просвјета" Марко Веселиновић.

Културну манифестацију су својим присуством, поред многобројне публике, увеличали и јереј Младен Скопљак свештеник Српске православне цркве, те представници других националних мањина које дјелују у Сплиту.

Ову манифестацију финансирао је Савјет за националне мањине Владе Хрватске.

СКД "Просвјета" из Сплита броји више од 100 чланова, а оно што га издваја од других је да су његови чланови, осим Срба, и припадници других народа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана