Српско-хрватски цртани о Тесли заинтересовао странце VIDEO

Танјуг
Српско-хрватски цртани о Тесли заинтересовао странце VIDEO

Прва хрватско-српска дугометражна анимирана копродукција, 3D анимирани филм "Before You Wake - Discover Tesla's Secret Invention", представљена је на питцхинг форуму и маркету Cartoon Movie у Лиону.

Како преноси Хина, интересовање за филм су већ показали неки од водећих европских дистрибутера, попут француског Убисофта и енглеског SCFilms Internationala.

Режију и сценарио филма потписује Бранислав Бркић из београдског студија Рингишпил, док је хрватски копродуцент Хелена Булаја Мадунић и кућа "Моје чаробне мисли". Филм је на такмичење пријављен у концептној фази и између њих стотину одабран као један од 60 који су представљени водећим европским дистрибутерима и копродуцентима.

Представљен је као кросмедијски пројект, с циљем да се паралелно ради на развоју и продукцији дугометражног анимираног филма и видео игре, а намењен је породичној публици и младима.

Филм и видео игра прате дванаестогодишњу дjевојчицу Аду која случајно открива да је цио њен свијет заправо Теслин сан, који полако почиње губити снагу. У жељи да му помогне да поврати енергију како би могао заврши свој задњи изум, који би у потпуности омогућио срећан и миран живот људима на земљи, дјевојчица пролази кроз низ авантура сусрећући се са стварним ликовима из Теслиног живота.

Путујући кроз његове стварне просторе рада и достигнућа, скупљајући његове патенте, сјећања те заборављене и покрадене изуме. Cartoon Movie, који се од 4. до 6. марта одржао у француском Лиону, најважнији је питћинг форум и маркет за производњу дугометражних анимираних филмова у Европској унији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана