Српски фотограф Павел Сурови добио награду у Цељу

Танјуг
Српски фотограф Павел Сурови добио награду у Цељу

ЦЕЉЕ - Награђени српски фотограф Павел Сурови је добитник златне медаље Фото савеза Словеније у фото категорија СЕРИЈА и проглашен је за најбољег аутора фото салона на Изложби фотографија у Цељу, саопштили су организатори изложбе.

Његова победничке фотографије српских ратница Вариорке биће објављене у словеначком фото магазину Дигитална камера, а и красиће насловну страну овог престижног фотографског магазина.

Ова награда као и све остале само потврђују да фото пројекти Цорона и Трон Павела Суровог, у продукцији Културног центра Кисач и Града Новог Сада, имају велики потенцијал да задиве свијет. 

 Према ријечима Павел Суровог циљ је био да се кроз женску лепоту која је вечна инспирација уметника и архаичне народне ношње представи све народе Балкана као и њихову жељу да се нађу на Трону.

"Хтео сам да људи виде лепоту архаичних народних ношњи, које се чувају само у музејима, које не можемо да видимо данас на живим бићима. На овим фотографијама прелепе девојке додају персоналитет и улогу свакој народној ношњи", рекао је Сурови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана