Српски цртач и холивудска звијезда раде стрип

Б.П.
Foto: DC Comics

ЊУЈОРК - Српски стрип цртач Стеван Субић у сарадњи са холивудским глумцем Полом Дејном као сценаристом урадио је стрип „ Riddler:Year One“ као двомјесечну серију од шест свесака у оквиру едиције „DC Black Label“.

За многе љубитеље филма и стрипова Дејнова рола Ридлера, у актуелном блокбастер хиту „Бетмен“, режисера Мата Ривса  једна је од најстрашнијих и најбољих инкарнација икада виђених у  филму о Бeтману, а ово је његов сценаристички деби  у свијету девете умјетности.

Ова серија ће такође бити Субићев деби за велики „DC“, након више него запажене каријере на француском и италијанском стрип тржишту са стриповима Тарзан и Конан, те бројним другим радовима за издаваче попут „Бонелија“ и „Гленат“.

О самој серији Ридлер, мало се зна, осим неколико објављених цртежа  у промо сврхе, а конкретно радња истражује позадину тога како је мирни рачуновођа Едвард Нештон постао Бетменов непријатељ и крвожедни осветник спреман да искоријени корупцију у Готаму газећи преко лешева. Остаје да се види да ли се ова прича на неки начин повезује са радом Френком Милером и Дејвидом Мазучелијем у легендарном стрип класику „Бетмен: Year One“„, који је у великој мјери инспирисао нови Бетмен филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана