Српска премијера филма "Стриц" 21. јула на Палићу

Танјуг
Српска премијера филма "Стриц" 21. јула на Палићу

ПАЛИЋ - Филм “Стриц”, са Предрагом Микијем Манојловићем у насловној улози, имаће српску премијеру 21. јула на Фестивалу европског филма Палић, најавили су данас организатори.

Хрватско-српски филм редитеља и сценариста Андрије Мардешића и Давида Капца биће приказан у такмичарској селекцији “Паралеле и судари”, саопштио је фестивал.

“Стриц” је недавно имао свјетску премијеру на Међународном филмском фестивалу у Карловим Варима, гдје је освојио Специјално признање жирија новог такмичарског програма “Проксима”.

Главне улоге уз Манојловића играју Ивана Рошчић, Горан Богдан и Роко Сикавица, а радња филма "на ивици гротеске и трилера" почиње у Југославији касних осамдесетих, када се вољени стриц враћа из Њемачке својој породици за празнике.

"Уживају заједно у Божићном ручку до момента када почиње да звони смартфон - постаје им јасно да нису осамдесете, а није ни Божић”, наводи се у опису радње.

Директор фотографије је Милош Јаћимовић, познат по доприносу награђиваним српским филмовима “Тилва Рош” и “Оаза”, а продуценти су Иван Келава и Томислав Вујић из Хрватске, док је копродуцент Милан Стојановић из Србије.

Фестивал европског филма Палић биће одржан од 16. до 22. јула са више од 130 филмова из свих крајева Европе, у 15 селекција и програмских цЈелина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана