Сребреница: Изведена представа Женидба и удадба

Срна
Сребреница: Изведена представа Женидба и удадба

Сребреница - Глумци Аматерског позоришта "Александар Јокановић" из Љубовије извели су у Сребреници представу "Женидба и удадба" према тексту Јована Стерије Поповића.

Представа је изведена у оквиру културно-спортске манифестације "Дани Сребренице 2016", а глумци су награђени дугим аплаузом публике.


У оквиру ове манифестације данас су организоване и радионице сликања и музике за дјецу, затим такмичење у гађању покретних мета на стрелишту Ловачког друштва "Јавор", док се знатно мање бајкера одазвало данашњој моторијади него претходних година.

На програму ове манифестације сутра је турнир у кошарци и одређене игре за дјецу.

Такође, биће организован гастрофест и мини сајам невладиних организација из овог мјеста и концерт локалног Културно-умјетничког друштва "Васо Јовановић".

Сутра увече ће бити и званично затварање ове, 13. по реду манифестације и уручивање захвалница и награда побједницима одређених такмичења у спорту, сликању, фотографисању, писању и још неким дисциплинама.

Иако се сутра организује затварање "Дана Сребреница", програм манифестације биће завршен тек у понедјељак, 6. јуна обиљежавањем Дана Народне библиотеке Сребреница.

Покровитељ ове 12-дневне манифестације је општина Сребреница, а организатори су установе културе, спортски клубови, школе и невладине организације из овог мјеста.

У програмским садржајима "Дана Сребренице" и ове године учествоваће више од 300 младих спортиста, ученика и аматерских културних радника из овог мјеста и других градова Републике Српске, БиХ и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана