Србац: Одржан концерт ",Музика припада свима"

Срна
Foto: срна

СРБАЦ - У Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама "Извор" у Српцу одржан је концерт под називом "Музика припада свима" у оквиру пројекта који је подржало Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, а који ће бити реализован у пет градова у Српској.

На концерту је наступио дуо виола "Дуола" који чине брачни пар Милица и Ђорђе Миловановић из Бањалуке. "Ријеч је о пројекту у којем желимо да ову дјецу ставимо у фокус наше умјетности и покажемо да музика заиста припада свима.

Осим Српца, овакви концерти биће у наредном периоду одржани у Бањалуци, Дервенти, Источном Сарајеву и Требињу", рекла је Милица Миловановић. Миловановићи истичу да дуо виола "Дуола" постоји већ три године и да им је велико задовољство што имају прилику да пошаљу поруку да музика није резервисана за појединце и концертне дворане. "Наша музика није стандардна, ту је доста обрада филмске, поп рок и класичне музике.

Циљ нам је да покажемо могућности виоле кроз различите аранжмане", рекао је Ђорђе Миловановић. Предсједник Удружења "Извор" Мира Татић изразила је задовољство што је ова лијепа прича кренула из Српца и нагласила да су сви заједно уживали у музичким дјелима. У музичком програму синоћ је наступио и члан Удружења Дејан Ристић, који је сам написао музику и текст за пјесму посвећену "Извору".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана