Спуштена завјеса на Данима позоришта у Мркоњић Граду: Велика драма најбоља представа

Срна
Спуштена завјеса на Данима позоришта у Мркоњић Граду: Велика драма најбоља представа

Мркоњић Град - Представа "Велика драма" Драмског студија "Луча" из Крушчића из Србије, по оцјени публике, проглашена је за најбољу на Данима позоришта у Мркоњић Граду.

Побједничка представа настала је по тексту Синише Ковачевића, у режији Дејана Цицимиловића. Глумац Никола Булатовић рекао је у понедјељак увече да представа говори о колонизацији Црногораца у Војводину.

- Прича се тиче људи који су доселили из Црне Горе четрдесетих и педесетих година 20. вијека у Војводину. Ријеч је о сјајном тексту који има много порука, а најбитнија је да морамо обратити пажњу на оно што су основне вриједности - породица, љубав и вјера - објаснио је Булатовић.

У конкуренцији су биле представе "Портрет малигне ћелије" Аматерског позоришта "Бранислав Нушић" из Шида, "Урнебесна трагедија" позоришта из Уба, "Сувишан човек" ДИС Театра из Бањалуке, "Потоп" Бањалучког студентског позоришта, те "Маратонци трче почасни круг" Студентског позоришта Пале.

У част побједника, београдска глумица Моника Ромић одиграла монодраму "Живот је лото".

- У представи ђускам, певам, кувам кафу публици, а крај бира публика. Ја испричам своју причу, а публика бира шта ће даље бити са мном - испричала је Ромићева.

Организатор Дана позоришта било је Градско позориште из Мркоњић Града, а генерални спонзор општина Мркоњић Град. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана