Споменик Мајклу Џексону побједио у Херцег Новом

Танјуг
Споменик Мајклу Џексону побједио у Херцег Новом

На 28. Монтенегро филм фестивалу у Херцег Новом побједио је филм српског аутора Дарка Лунгулова "Споменик Мајклу Џексону", којем је припао Гран при - Велика златна мимоза.

То је једногласно одлучио жири у саставу: председник Мето Јовановски и чланови Слободан Шнајдер и Бранко Балетић, оцијенивши да је тај филм "храбро и поетско суочавање са суровом транзиционом стварношћу".

Златна мимоза за режију додијељена је црногорском редитељу Николи Вукчевићу за филм "Дјечаци из улице Маркса и Енгелса" у којем аутор "успоставља близак однос филмске приче са публиком водећи велику глумачку екипу кроз бурне године наше прошлости", образложио је жири.

Златну мимозу за најбољу мушку улогу добио је Јанко Поповић Воларић који "суптилним средствима у изузетној глумачкој суигри филма 'Вис а Вис', редитеља Невиа Марасовића, гради лик хиперсензибилног младог човјека".

Златну мимозу за најбољу женску улогу добила је Јасна Ђуричић за "сведену а раскошно одиграну улогу мајке породице и друштва у распаду" у филму "Варвари" Ивана Икића.

За сценарио је награђен филм "Без мотивације" израелске сценаристкиње и редитељке Талије Лавије која "исписује трагикомичну причу жена - војника које разоткривају сурову бирократску свакидашњицу Израела - земље у рату".

За камеру су равноправно награђени Дорђе Арамбашић за филм "Непослушни" и Димитрије Јоковић за филм "Дјечаци из улице Маркса и Енгелса". Одлуке жирија објављене су на сајту фестивала, који се завршио синоћ свечаним уручењем награда на Канли кули у Херцег Новом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана