Спектакл на леду “Лабудово језеро” 11. децембра у СД “Борик”

Agencije
Спектакл на леду “Лабудово језеро” 11. децембра у СД “Борик”

Најпознатија балетска представа на свијету “Лабудово језеро” Петра Иљича Чајковског биће одиграна у Бањалуци у изведби ансамбла Руског државног балета на леду из Санкт Петербурга 11. децембра у СД “Борик”.

Уз Београд, Бањалука ће бити једини град у региону који ће и ове године имати привилегију да ужива у овом балетском спектаклу на леду.

- Захваљујући изузетном пријему наших бањалучких домаћина, сјајној организацији и многобројним љубитељима балета на леду који изводимо, Бањалука се изборила за статус омиљеног града на нашој европској турнеји. Заиста се радујемо поновном сусрету са овдашњом публиком - изјавила је солисткиња балета Вера Осипенко.

Руски државни балет на леду из Ст. Петербурга, основан 1967. године, један је од бисера Русије. Комбинацијом умјетничког клизања и елемената класичног балета осваја публику широм свијета. Одржали су више од 9.000 наступа у распродатим дворанама на најпрестижнијим позорницама свијета - лондонски “Royal Albert Hall”, “Sadler” у Велсу, “Сингапур”, “Еспланаде”, “Montreaol Place des arts” и “Cape Town”.

Сваку представу овог јединственог умјетничког перформанса на леду прате раскошна сценографија и велики број оригиналних костима, уз свјетлосне ефекте и квалитетан звук.

Улазнице се могу купити на продајним мјестима испред РК “Боска” и на благајни СД “Борик”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана