Солун: Представљена књижевност из Српске

А. М.
Солун: Представљена књижевност из Српске

Солун - Промоција књиге "Премошћење", која представља избор из савремене књижевности РС, а обухвата поезију и прозу десет српских писаца, одржана је на Међународном сајму књига у Солуну, који се завршава данас.

Књижевници Ранко Рисојевић, Недељко Зеленовић, Ружица Комар и Предраг Бојић представили су Републику Српску на сајму у Солуну и имали су прилику да учествују у различитим програмима сајма и представе свој књижевни рад. Такође, на сајму у Солуну своја издања самостално је представила Задужбина "Петар Кочић" Бањалука - Београд.

Двојезично издање књиге "Премошћење", која је у Солуну представљена у суботу, обухвата поезију и прозу десет аутора. У оквиру представљања РС на сајму у Солуну посебан акценат ове године стављен је на значајно издање Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, "Лексикон српских писаца у БиХ", који је приредио доктор Дејан Ђуричковић.

Ово је други пут да Република Српска представља књижевну сцену на сајму у Солуну у организацији Министарства просвјете и културе РС, у сарадњи са Народном и универзитетском библиотеком РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана