Солисти "Лабудовог језера" спремни за наступ у Бањалуци

Александра Глишић
Солисти "Лабудовог језера" спремни за наступ у Бањалуци

БАЊАЛУКА - "Лабудово језеро" Петра Иљича Чајковског, најпознатија балетска представа на свијету, гостује сутра у Бањалуци у извођењу ансамбла Руског државног балета на леду из Санкт Петербурга.

 

Почетак представе заказан је за 20 часова у Спортској дворани "Борик", а бањалучки наступ је и крај овогодишње турнеје руских умјетника. 

Зоран Ђурић из "Квин естраде", која је организатор гостовања, подсјећа да је ова балетска представа већ једном извођена пред бањалучком публиком. 

Солисти балета Екетерина Федорова и Алексеј Ем поручили су да се радују доласку у Бањалуку и да су били у искушењу да своје умијеће покажу на клизалишту у граду, али су ипак одлучили да енергију сачувају за наступ.

- Имамо 30 солиста у ансамблу и сви ће наступити у Бањалуци. Од два састава, бољи ће се представити бањалучкој публици. Значајно је то што смо једини балет на леду на свијету који изводи класичне представе - рекла је Екатерина.

Напомиње да су припреме за сваку представу јако захтјевне, а да их строги временски рокови често условљавају да се некада морају спремити за само 15 дана. 

Руски државни балет на леду из Санкт Петербурга, основан  1967. године, комбинацијом умјетничког клизања и елемената класичног балета одушевљава на бројним наступима широм свијета, а иза њих је више од девет хиљада наступа.

Они који су већ гледали њихове представе могли су да се увјере у љепоту умјетничког перформанса на леду који прате задивљујућа сценографија, сјајни костими и раскошна игра.

Улазнице, које коштају 15 марака, у продаји су испред Робне куће"Боска" и на благајни Спортске дворане "Борик".

+++++++++++++

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана