Соколац: "Сантјаго од мора" одушевио малишане

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Глумци "Машиног позоришта" из Београда одушевили су данас малишане у вртићу на Сокоцу позоришном представом "Сантјаго од мора".

Редитељ и глумац Саша Пантић рекао је данас новинарима да у представи, рађеној по познатом цртаном филму, главни јунак трага за гусарским благом и на крају закључује да су највеће благо дјеца, што су и сами малишани препознали као поруку.

Он је увјерен да су пажњу дјеце привукли и јако добри костими, у којима су поред њега у данашњој представи играли и глумци Маша Пантић, Ђорђе Јовичић и Миа Станишић.

Према његовим ријечима, ово београдско позориште већ дуже вријеме има добру сарадњу са представницима Дјечијег вртића на Сокоцу, као и локалне власти, те да им долазак на Романију не представља тешкоћу.

Он је додао да је већ уговорено гостовање глумаца овог позоришта у соколачком вртићу за Нову годину у коме ће "Маша и медо" заједно са малишанима дочекати Дједа Мраза.

Вршилац дужности директора вртића Мирјана Субашић рекла је новинарима да је данашња представа једна у низу активности у којима су малишани уживали у протеклим данима, међу којима је био и јучерашњи излет у Орлову пећину на Романији.

У дјечијем вртићу на Сокоцу борави 195 малишана распоређених у осам васпитно-образовних група.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана