Сњешково отворило врата сновима

Александра Маџар
Сњешково отворило врата сновима

Бањалука - Ако сте питали или замишљали како изгледа свијет у којем владају дјечији осмијех и чиста срећа, тај бајковити призор могао се доживјети испред Дјечијег позоришта РС, гдје су најмлађи с нестрпљењем чекали да се отворе врата необичне зимске идиле.

Испред Дјечијег позоришта РС јуче је дошао велики број малишана. У ваздуху се нестрпљење помијешало са одјецима аплауза, смијеха и узвика прије почетка зимске бајке "Сњешково" и доласка Светог Николе и Дједа Мраза. Да би вријеме што брже прошло, побринуо се Дјечији хор "Врапчићи", који је пјесмом дозивао омиљене божићне и новогодишње ликове, а њихови другари из публике пјевали су с њима.

Велики и одговорни задатак добио је управо Сњешко Бијелић, којем је директор Дјечијег позоришта РС Предраг Бјелошевић уручио кључеве "Сњешкова" и који ће до 30. децембра чувати кућу у којој снови најмлађих постају јава. Баш као и у омиљеним причама за дјецу, Свети Никола и Дједа Мраз стигли су у свечаним кочијама, а онда су се сви заједно упутили у "Сњешково", а тамо их је дочекала сњежна авантура гдје су могли да уплове у ледену бајку, празнични сајам, кућу Светог Николе и кућу Дједа Мраза, али и да уживају у новогодишњој представи.

Бјелошевић је истакао да се овај догађај у Бањалуци одржава први пут, те да им је, као организаторима, намјера да програм прерасте у традиционалну културно-забавну и едукативну манифестацију за најмлађе.

- Малишани ће до 30. децембра уживати у различитим садржајима. Имаће прилику да се друже са познатим писцима за дјецу, међу којима су Ранко Павловић, Александра Чворовић, Петар Ђаковић и Јово Чулић - објаснио је он.

За све мале умјетнике који се проналазе у свијету сликарства биће организована мала школа сликања коју ће водити академски сликар Берина Шушчевић, а они који воле да плешу моћи ће уживати у школи плеса балетског студија "Алегро" са инструктором Рене Старчевић.

Врата Дјечијег позоришта биће отворена од 12 до 20 часова, а посјетиоце ће увијек срдачно дочекати Сњешко Бијелић.

Бјелошевић је истакао да је ова манифестација хуманитарног карактера, те да се улаз неће наплаћивати, али да ће посјетиоци имати прилику да дарују онолико новца колико буду могли за Удружење породица са четворо и више дјеце.

- Приходи од продаје производа у "Сњешковом маркету" намијењени су Дому за дјецу "Рада Врањешевић - нагласио је Бјелошевић.

Прије него што су стигли испред Дјечијег позоришта Дјед Мраз и Свети Никола поздравили су малишане у "Тропик центру".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана