“Сњешково” отворило врата позоришне бајке

М. М.
“Сњешково” отворило врата позоришне бајке

БАЊАЛУКА - Уз мањи број посјетилаца и с смањеним програмом, уз поштовање епидемиолошких мјера, а уз представу “Маша и медо” у Дјечијем позоришту Републике Српске отворена је манифестација “Сњешково”.

- Поступајући по свим епидемиолошким правилима, Дјечије позориште је успјело да пронађе најбољи начин да не би разочарали малишане и њихова очекивања. Уз слаткише, балоне и још много поклона, било је ово вече за памћење - навели су из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Ове године нису организоване радионице сликања, читања бајки, школе плеса и остале активности које су иначе пратиле ову манифестацију те су на репертоару само редовне представе Дјечијег позоришта Републике Српске.

- Одлука да се упркос тешким околностима изазваним пандемијом вируса корона ипак изгради сњежни град, мотивисана је намјером да национални театар не изневјери малишане и њихове родитеље у мјесецу дјечијих радости. Даривање, као племенити људски чин, оно је што мора бити снага и вјера да смо заједно и у овим тешким временима - објаснили су раније из ДПРС.

Редовне представе са репертоара Дјечијег позоришта, до 30. децембра, у оквиру “Сњешкова” биће игране четвртком, петком и суботом у 18, односно недјељом у 11 часова.

Како су најавили из Дјечијег позоришта РС, за најмлађу позоришну публику биће приређена и поклон-књига “Медна каша грофице Берте” Александра Диме, у преводу Ранка Рисојевића. По поменутој бајци настала је представа “Коболди” у режији Тодора Валова, која је на репертоару 29. децембра, када ће посјетиоци добити књигу на поклон.

Представа “Ружно паче” на програму је вечерас од 18 часова, а сутра у истом термину биће одиграна представа “Пећа и вук”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана