Снимање серије рађене по дјелима Мирјане Бобић Мојсиловић улази у завршну фазу: Животни пут и распад једне породице

Г.С.
Снимање серије рађене по дјелима Мирјане Бобић Мојсиловић улази у завршну фазу: Животни пут и распад једне породице

Снимање игране ТВ серије “Азбука нашег живота” према романима књижевнице Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Јелене Бајић Јочић, улази у финалну фазу, објавила је продукцијска кућа “Contrast Studios”

До краја снимања је остало још само неколико седмица, а према првим реакцијама аутора и продуцената, биће то телевизијски пројекат вриједан пажње.
Сценарио је настао према мотивима романа “Мушка азбука” и “Азбука мог живота” и изњедрио је серију од 10 епизода.

Ова савремена породична прича, у којој је тежиште стављено на мушко-женске односе, представиће животни пут и распад једне породице.
Главни јунаци бивају изложени животним изазовима пред којима праве погрешне изборе, и временом постају жртве својих одлука и свог ега који их одводи на погрешан пут.
- Што се уметничког аспекта тиче, у естетици слике и звука овом серијом ће доминирати кадрови пуни атмосфере, који имају за циљ да осликају сложена емотивна стања наших јунака - рекла је ауторка и креаторка серије Јелена Бајић Јочић.

Она је истакла да серија поред умјетничке има и друге вриједности, јер на извјестан начин представља и критички осврт на морално посрнуло савремено друштво у којем задовољавање материјалних жеља оставља духовну шупљину у свима.

- “Серија ''Азбука нашег живота” биће право освежење на домаћој телевизијској и медијској сцени, не само због чињенице да је то једна веома узбудљива, искрена и емотивна породична драма, већ и зато што је карактерише иновативни приступ у уметничкој нарацији и редитељском поступку - навели су из продукцијске куће која ради на овој серији.

Емитовање серије планирано је за сљедећу годину, премијерно на кабловском каналу Суперстар ТВ и репризно на Првом програму Радио телевизије Србије.

Улоге

Поред Јадрана Малковича и Александре Јанковић у главним улогама, водеће роле одиграли су и Исидора Симијоновић, Анђелка Прпић, Анастасија Мандић, Небојша Миловановић, Јована Стипић, Миона Марковић, Ђорђе Мишина, Тихомир Станић, Катарина Гојковић, Данина Јефтић, Милена Павловић, Ива Штрљић, Недељко Бајић и други.
Својом глумом причу ће обогатити и Аљоша Вучковић, као повратник на сцену Радош Бајић, али и сама ауторка романа - Мирјана Бобић Мојсиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана