Снимање друге сезоне "Бесе" наставља се у Естонији

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Екипа криминалистичке српско-британске серије "Беса", послије Црне Горе и Србије, снимање серије наставља у Естонији, постајући тиме прва српска серија која снима у овој балтичкој држави, саопштили су дистрибутери.

Како је наведено, глумачка постава серије, коју чине Раша Буквић, Милош Тимотијевић, Милица Гојковић, Лана Барић и Исток Шунтер увелико бораве у Талину, а придружиће им се и колеге из Естоније.

Редитељ и сценариста Игор Стоименов изјавио је да су одабрали одличне естонске глумце, што ће додатно обогатити ово остварење.

"За мене је био изазов, али и велика част да режирам на 8 различитих језика и обожавам тај спој различитих култура који је у нашој серији кроз причу присутан тотално спонтано. Друга сезона "Бесе" ће продукцијски превазићи прву сезону, у то сам сада сигуран", наводи Стоименов.

Извршни продуцент серије Теа Королија истиче да је темпо рада интензиван и веома напоран и да неким данима екипа савладава снимања на по три локације.

"У Естонији снимамо најтежи и продукцијски најзахтевнији део серије, нарочито у смислу акционих сцена. Имала сам велику трему како ће то све функционисати, али наше дивне колеге из локалне сервис продукције "Нафта филм" одрадиле су сјајан посао, имамо веома успjешну сарадњу и све иде по плану. Естонија је лијепа и необична земља, природа је очаравајућа и драго нам је што ћемо својој публици открити другачије окружење и културу, а све у функцији радње и ликова приче", каже Королија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана