Снима зе наставак серије Азбука нашег живота

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Друга сезона "Азбуке нашег живота" од данас се снима у Београду, након почетних неколико дана рада у Црној Гори, а приказивање се може очекивати на јесен следеће године, најавила је редитељка и креаторка серије Јелена Бајић Јочић.

Новинари су присуствовали снимању једне сцене у ресторану у Београду, где разговарају главни јунаци прве сезоне, које играју Александра Јанковић и Јадран Малковч, а Бајић Јочић је потом рекла да у наставку серије "сви јунаци које је публика заволела настављају свој животе".

Према њеним речима, у 11 нових наставака "Азбуке нашег живота", чије ће снимање трајати до краја фебруара, "точкови судбине њихових живота настављају да се кортрљају ван оквира књига Мирјане Бобић Мојсиловић".

Десет наставака прве сезоне рађено је по мотивима романа "Мушка азбука" и "Азбука мог живота", а Бајић Јочић је рекла да ће и у наставку инспирација за један дио приче бити Бобић Мојсиловић, односно њена књига "Твој анђео чувар". Сценаристи су Милица Јевтић и Дејан Прћић.

Продуценти из Телекома Србија и Контраст студија најавили су да у наставку серије средиште приче и даље заузимају Весна и Урош Поповић, које тумаче Јанковић и Малкович, с тим да се њихови путеви наизглед се разилазе.

Како је наведено, наставак доноси "животне тренутке пуне искрене емоције, уз преплитање питког, интелигентног хумора и тешких драмских момената", а гледаоце ће "изненадити тренуци заплета у виду напетог трилера, у којима ће судбине ликова висити о концу".

"Јако је лепо за све ликове што настављамо да пратимо њихов животни пут. Нисмо се вратили на исто. Издешавале су се неке ствари, дошло је до неких промена. Неке ствари које смо раније урадили сада видимо шта су резултати. Неки су позитивни, неки негативни", рекао је Малкович Танјугу.

Глумац је рекао да је наставак "Азбуке нашег живота" "лепо изненађење", и да му је доста људи рекло да су "чекали овакву серију, да је свежија, ведрија и животна".

Глумачкој екипи, у којој су током прве сезоне били и Небојша Миловановић, Исидора Симијоновић, Анђелка Прпић и други, у наставку серије придружује се као тумач једне од главних мушких улога Радивоје Буквић.

Бајић Јочић је најавила да су појачања у другој сезони и америчка глумица Ана Александер, Александар Срећковић, Милан Калинић, Славиша Чуровић, Јелена Мур и други.

Буквић је рекао Танјугу да није очекивао позив за "Азбуку нашег живота" пошто се ретко појављује у том жанру, али је одлучио да у њему окуша срећу "после прве сезоне која је измамила пажњу великог броја гледалаца".

"Имам улогу човека који улази у Веснин живот, како то бива у љубавном животу, неочекивано и спонтано. Њој се отвара нова животна шанса преко Вељка, ког играм, који је успешни архитекта и који има велика осећања према њој која не сакрива", навео је Буквић.

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић је посетивши снимање "Азбуке нашег живота" рекао новинарима да ће и следеће године та кућа повећати улагање у српску филмску индустрију импресионирани квалитетом њених дјелатника.

"Ми ћемо следеће године интензивније да улажемо у филмску продукцију. Посебно ћемо пробати да проширимо део документарног програма", најавио је Лучић.

Према његовим ријечима, Телеком Србија је Амазону продао серију Златни дечко за подручја Нјемачке, Аустрије и Швајцарске, а све више платформи "обраћа пажњу на Србију као центар квалитетне продукције".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана