Снага талента на Заплету 06

Александра Маџар
Снага талента на Заплету 06

Бањалука - Овогодишњи Међународни фестивал младог глумца "Заплет 06" доноси разноврстан и богат избор представа из нашег града и региона, које ће засигурно оставити велики утисак на публику.

Рекла је ово за "Глас Српске" глумица и један од оснивача Градског позоришта "Јазавац" Драгана Марић, најављујући фестивал, који ће бити одржан од 21. до 27. октобра у овом театру.

Припреме су, како је рекла Марићева, у пуном јеку, а креативни тим "Јазавца" вриједно ради, да би својим посјетиоцима пружили потпуни ужитак у интригама позоришта. Подсјетила је да ће свечану завјесу подићи комад "Аутобиографија" Бранислава Нушића у режији Ане Ђорђевић.

Премијера овог комада 21. октобра имаће посебну драж, јер ће означити два важна догађаја, почетак фестивала и прославу осмог рођендана овог театра.

- Селектор "Заплета 06" глумац Љубиша Савановић у госте је позвао одличне представе, које ће одушевити публику. Током седам дана фестивала бићемо у прилици да угостимо ансамбле из Приједора, Ријеке, Београда, Велике Горице, као и ДИС позориште из Бањалуке - истакла је Марићева.

Заљубљеници у живот створен на сцени имаће прилику да погледају комад "Ћелава пјевачица" Атеље 212 из Београда, "Вечеру будала" Позоришта Приједор, као и представу "И живјели су срећно", театра Сцена Велика Горица из Хрватске.

Публици ће се представити и ансамбл ДИС позоришта, који ће своје глумачке креације показати кроз комад "Терапија", а на великој сцени Народног позоришта РС биће изведена представа "Александра Зец" ХКД театара из Ријеке.

Стручни жири, који ће одлучивати о најбољима, радиће у саставу: глумац из Вараждина Стојан Матавуљ, глумица из Бањалуке Слађана Зрнић и редитељ из Београда Ана Ђорђевић.

- И овај пут додијелићемо награду за најбољу представу, најбољег глумца и глумицу фестивала. А прилику да одлучи ко је најбољи глумац или глумица вечери имаће публика, која ће послије сваког извођење гласати - додала је глумица.

Рамбо Амадеус

- Затварање фестивала обиљежиће додјела награда, али и Вече гломазне поезије Рамба Амадеуса. Наша публика имаће прилику да се дружи са глумцима послије сваке представе. Током округлог стола, који ће водити драматург Борис Милановић, сви присутни ће имати прилику да постављају питања - најавила је Драгана Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана