Смиљана Маринковић: У театру оживјела живот Мике Антића

Цвија Мркоњић
Смиљана Маринковић: У театру оживјела живот Мике Антића

Бањалука - Монодрама инспирисана животом и делом Мирослава - Мике Антића ми је најпоучније и највеће позоришно искуство до сада. Осим што сам глумила у овом комаду, режирала сам и писала текст.

Испричала је ово за "Глас Српске" млада и талентована глумица Смиљана Маринковић, која првим улогама осваја сцене позоришта у Бањалуци.

- То је представа коју сам радила у првом семестру четврте године, а право је задовољство када на сцену постављате комад који је у потпуности ауторски рад. Необично је и лепо када сам прођеш кроз процес стварања представе. Рад и труд се увек исплате, а стрпљење је често оно што нам недостаје док чекамо успех - каже глумица која је већ стала и на даске националног театра Српске.

- Први професионални ангажман добила сам у кореодрами "С планине и испод планине", коју је на сцену Народног позоришта Републике Српске поставила Стела Корљан - казала је Маринковићева, која је студент четврте године глуме на бањалучкој Академије умјетности.

Пут до публике наставила је захваљујући улози у дуодрами "Терапија" у којој игра са младим колегом Бојаном Колопићем на сцени бањалучког Позоришта младих ДИС. Публика је била одушевљена глумцима 29. јуна, на премијери представе, а прва реприза заказана је за сутра у 21 час у Дому омладине. Маринковићева се одлично снашла у улози младе супруге, чија осјећања према мужу варирају од љубави од мржње.

Током студија играла је у комадима "Стилске везе", "Жене у Народној скупштини", а за неколико дана очекује је наступ у дипломској представи "Пријатељство, занат најстарији" по тексту Бране Црнчевића.

Тумачење знакова

Млада глумица истиче да ју је глума увијек привлачила, али да је то посао који захтијева много посвећености и тумачење "знакова поред пута".

- У глумачком свету преиспитивања самог себе су веома честа, али сада сам срећна што сам истрајала на путу до Академије, који није био једноставан и брз. Али то је много утицало на моје глумачко сазревање - сматра Смиљана Маринковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана