Смијехом кроз сњежну авантуру

Александра Маџар
Смијехом кроз сњежну авантуру

Бањалука - Премијера "Сњешка Бијелића" је била једна од оних извођења због чега један глумац у театру за дјецу и постоји.

Рекао је ово глумац Драган Бањац послије премијерног извођења комада у режији Александра Пејаковића у четвртак увече у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Малишани су од самог почетка када се подигла завјеса, па све до тренутка када су се глумци поклонили публици, бодрили Сњешка Бијелића, пјевали и водили га до коначног сусрета са Дједа Мразом.

- Ненаметљив концепт игре, коју је Пејаковић поставио, уз мноштво свјетла и музике је одлична сценска комбинација, коју су дјеца искрено наградила аплаузима и смијехом. Представа је превасходно намијењена предшколском узрасту дјеце и позивам их да посјете Дјечије позориште РС и заједно са нама уживају у овој новогодишњој заврзлами - додао је Бањац.

Задовољство није крио ни редитељ, који је подсјетио да је њихов циљ био створити, прије свега, интерактивну представу за малишане.

- Изузетно добра реакција најмлађих потврдила је да смо га и остварили. Иако је представа намијењена дјеци од три до осам година, нису изостале позитивне реакције ни родитеља, као ни бака и дједова који су били у публици - задовољан је Пејаковић.

Пригодна новогодишња представа, како каже, заиста је један прекрасан начин да клинци уживају у празничној атмосфери.

- Судећи по великој количини смијеха у сали, малишани из Дјечијег позоришта РС су изашли пуни утисака, јер су упамтили многе гафове Сњешка Бијелића. Надамо се да је комплетном утиску допринијела и радна верзија "Сњешкова", које ће бити свечано отворено 20. децембра у 12 часова - најавио је Пејаковић.

У сњежној авантури уживала је и глумица Зорана Шуман.

- Авантура је почела оног трена када је "неко" украо нос Сњешка Бијелића. Ово је новогодишња разиграна представа, уз веселу музику и дружину и ми спремно чекамо и остале малише који нису могли доћи на премијеру да заједно дочекамо Дједа Мраза - казала је Шуманова.

Прва реприза "Сњешка Бијелића" биће изведена у суботу, 12. децембра, у 18 часова.

Креативни тим

За костимографију је задужена Јелена Савић, а маске и лутке припремио је Зоран Бјелошевић. Рад на кореографији и сценском покрету повјерен је глумици Народног позоришта Републике Српке Миљки Брђанин. Плакат је дизајнирао Александар Гаћановић, док је организатор представе Драшка Деспенић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана