Слободан Перишић: Комедија освјежава сцену

Снежана Тасић
Слободан Перишић: Комедија освјежава сцену

Приједор - Редитељ и глумац из Бањалуке Слободан Перишић, који у Позоришту Приједор режира "Вечеру будала", не сумња да ће ова представа наћи пут до љубитеља комедије.

- Аутор текста Франсис Вебер већ кроз писање даје одређене параметре за режију, што је помало незахвално за редитеља - каже Перишић уз напомену да кроз глумачку игру и неке њихове креације успијева да искочи из тих оквира.

Перишић, који је остварио бројне улоге у Дјечијем позоришту РС, али и другим бањалучким театрима, нада се да ће ова представа жанровски донијети одређено освјежење на приједорску сцену.

Истиче да добро познаје глумачки ансамбл Позоришта Приједор и да је имао прилику да гледа више њихових представа, што је много олакшало рад на "Вечери будала".

- Искрено сам изненађен брзим темпом рада. Већ смо на пола пута, а генералну пробу имаћемо до 29. марта - казао је Перишић.

Најавио је да ће премијера представе бити одржана почетком априла.

Перишић сматра да су сарадњи са приједорским театром много допринијеле представе које је режирао у Бањалуци.

- Директор Позоришта Приједор Зоран Барош гледао је неке од мојих представа и понудио ми је да режирам комад "Вечера будала". Главну улогу повјерио сам Бранку Јанковићу из Народног позоришта Републике Српске - каже редитељ.

У представи играју и Синиша Вучићевић, Деан Батоз, Раденко Билбија, Мирела Предојевић, Жељко Касап, Желимир Ривић и Јелена Сексан. "Вечера будала" биће шеста премијера у 61. сезони приједорског театра.

"Алиса"

Слободан Перишић је дипломирао глуму, а затим и режију на бањалучкој Академији умјетности. Редитељски дипломски рад била му је представа "Алиса" коју је поставио на сцену Дјечијег позоришта Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана