Слободa Мићаловић: Tребиње као срећна карта

Ратомир Мијановић
Слободa Мићаловић: Tребиње као срећна карта

Требиње - Улогом у филму "На млијечном путу" Емира Кустурице остварило ми се оно о чему сам сањала док сам студирала глуму. Када ме пре две године позвао и рекао да има ролу за мене, ноге су ми се одсекле од узбуђења, први пут у животу.

Испричала је ово за "Глас Српске" популарна београдска глумица Слобода Мићаловић на филмску сету у Требињу гдје вриједно ради са остатком екипе на новом остварењу прослављеног редитеља.

- Одувек сам се дивила Кустурици и изузетно га поштујем. Лагала бих вас кад бих рекла да сам свесна овог тренутка док чекам да снимање почне. Заиста сам јако узбуђена - признаје глумица која је шармом и ведрим осмијехом освојила Херцеговце.

Први сусрет са Требињем десио јој се прије седам година када је родни град Јована Дучића угостио екипу игране серије и филма "Рањени орао".

Али Слобода која глуми Анђелку посебна је прича. Ведрином и непосредношћу "заразила" је све који су је упознали, а ни до данас се ништа није промијенило.

Улога у Кустуричином филму писана је управо за њу, што даје посебан значај цијелој причи.

- Играм Милену, жену у тридесетим годинама која размишља о удаји и заљубљује се у млекара Косту. Она живи са мајком и снабдева војску млеком, а брат јој је оставио задатак да му пронађе жену која ће га дочекати кад се он врати из Авганистана где ратује. Она му проналази будућу супругу чији лик тумачи Моника Белучи - каже Мићаловићева.

Открива да се тада развија љубавни троугао Коста - Милена - млада.

- Када приметим да се млада заљубљује у човека кога волим, почиње заплет. Али не желим да откривам превише, рећи ћу само да Милена не завршава баш славно - била је тајанствена глумица.

Истиче да су за квалитетан филм неопходне дуготрајне и исцрпне припреме.

- Имам и много физички захтевних сцена. Морам да прескачем коња са хватаљкама. Морам да изводим салто унапред, уназад... Много сам радила на дијалекту, ту ми је помагала Наташа Нинковић. Највише снимам са Емиром, Моником, Ратком и Бајрамом Северџаном проводаџијом, а двије сцене имам са Микијем Манојловићем - каже Мићаловићева која је у Требиње допутовала сама.

Кћеркице је, каже, оставила код баке.

- Раздвојеност од деце ми јако тешко пада. Први пут смо се одвојиле на 15 дана. А ако се одужи снимање, доћи ће и оне овамо. Тата не може да их чува пошто ради представу у Тивту - прича глумица која је у браку са колегом, популарним Војином Ћетковићем.

Заљубљена у Дучићев град

- Не могу описати колико волим Требиње. Када сам ушла у град одмах су ми се пробудила сећања на дане када смо снимали серију "Рањени орао" и све те дивне људе који су нам увек били од помоћи. Заљубљена сам и у овај град и у његове становнике. Једва чекам да одем и до Анђелкине капије - каже Слобода Мићаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана