Слике, представе и музика у част Микши

С. Та.
Слике, представе и музика у част Микши

Приједор - Дводневна манифестација “ША улица” која је увод у овогодишњи, други по реду “ША фест” посвећен рано преминулом приједорском музичару и академском сликару Далибору Поповићу Микши, одржана је у Приједору.

На тргу код Патрије прве вечери своју познату стендап комедију “Ђурологија” извео је глумац Бранко Ђурић Ђуро, а претходно су своје умијеће показали полазници школе глуме Деана Батоза. Друго вече је било предвиђено за Градско позориште “Јазавац”, чији су глумци извели комад “Цело тело ту ме боли”, а суграђанима се представила луткарска и драмска секција Основне школе “Десанка Максимовић” и радионица Креативно-едукативног центра “Јакша”.

Осим на театар позорници код Патрије, садржаји “ША улице” обје вечери одржани су и на музичкој позорници на Малом тргу, гдје су свирали бањалучки и приједорски бендови “Комбајн квартет” и “Кетпул”, а синоћ су наступили оркестар хармоника ”Скај глори” приједорске музичке школе, бањалучки “Бандонеон сквер” и приједорски бенд “Бећари”.

Испред галерије ”Сретен Стојановић” љубитељи ликовне умјетности могли су да погледају изложбу ликовних радова насталих у “ША колонији” која је у Приједору почела прије седам дана.

“ША фестивал” почиње вечерас и трајаће два дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана