Сјећање на Војислава Лубарду

Г.С.
Сјећање на Војислава Лубарду

РОГАТИЦА - Већ три године Народна библиотека у Рогатици, са књижевним фондом који обухвата више од 35.000 наслова, носи име књижевника и академика Војислава Лубарде.

Тим поводом постала је традиција да се 17. јуна, на дан његовог рођења давне 1930. године, који је и Дан библиотеке, одржавају културне манифестације посвећене лику и дјелу овог знаменитог Рогатичанина.

Због мјера заштите од вируса корона ове године манифестације су сведене на најмању могућу мјеру. Приређена је изложба књижевних дјела и фотографија из његовог живота, а о Лубарди је говорила директорица библиотеке Милојка Крсановић.

- Рогатичани су, писао је он, особен сој људи, које је тешко описати управо зато што лако мијењају и ћуд и држање, а најлакше политику. Напирлитаног поноса, хитри на језику, још хитрији на ножу - навела је она о Лубардиним записима.

Истог дана библиотека је наградила највјерније читаоце у периоду између прошлогодишњег и овогодишњег Дана библиотеке. За највјернијег читаоца Дјечијег одјељења проглашена је Ања Здравковић, док је на Одјељењу омладине и осталих највјернији читалац била Мирјана Стојановић.        

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана