Сјећања на Велики рат

А. М.
Сјећања на Велики рат

Бањалука - Промоција документарног филма и монографије, као и представљање изложбе "Србија и Браничево у Великом рату 1914 - 1918), биће отворена вечерас у 19 часова у Великом изложбеном салону Банског двора Културног центра.

Организатор овог значајног догађаја је Архив РС у сарадњи са градом Пожаревац, Историјским архивом Пожаревац и Војним архивом Института за стратегијска истраживања Министарства одбране Републике Србије.

Пројекат "Србија и Браничево у Великом рату 1914 - 1918" се састоји од изложбене поставке (изложбе архивских докумената), виртуелне презентације, каталога, афиша, монографије и документарног филма.

Изложбена поставка обухвата 50 паноа на којима су тематски и хронолошки представљени битни тренуци из велике епопеје српског народа према архивским документима и фотографијама из фундуса Историјског архива Пожаревац и Војног архива Министарства одбране Републике Србије, као и избором фотографија из Војног музеја у Београду и Програмског архива Радио-телевизије Србије. Већи дио докумената и фотографија први пут су представљени јавности.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана