Симићу Повеља са златном медаљом Удружења српских књижевника Словеније

Срна
Симићу Повеља са златном медаљом Удружења српских књижевника Словеније

ДЕРВЕНТА - Удружење српских књижевника Словеније додијелило је пјеснику и новинару Ненаду Симићу из Дервенте Повељу са златном медаљом за остварене резултате и активности у области културе и медија.

Повељу је Симићу на Међународној пјесничкој манифестацији “Прљача 2021”, која је одржана јуче у организацији Српског књижевног клуба “Вихор”, уручио предсједник Удружења српских књижевника Словеније Саша Гајић.

“Признања су драга и обавезујућа. Изражавам радост што признање за један период рада и активности стиже ван оквира локалног карактера. Вјерујем да ћу знати стечено признање и додатно оправдати”, рекао је Симић новинарима.

У образложењу додијељеног признања, Гајић је навео пожртвованост, несебично пружање помоћи очувања српског националног достојанства, поноса, поштености, традиција културе и језика и значајан допринос медијској афирмацији међународних пјесничких и књижевних манифестација.

Гајић је Симићу уручио и чланске карте Удружења српских књижевника у Словенији и Удружења Европске академије српских наука и умјетности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана