СФФ: Шербеџија промовисао филм Ослобођење Скопља

klix.ba
СФФ: Шербеџија промовисао филм Ослобођење Скопља

Сарајево - Глумац и режисер Раде Шербеџија вечерас је у 22:30 сати у Народном позоришту Сарајево промовисао свој филм "Ослобођење Скопља", а прије приказивања новинарима је казао како увијек воли доћи у Сарајево те да му је ово друга посјету Сарајево Филм Фестивалу.

Прослављени глумац је казао како је ријетко гост на СФФ-у те да је до сада само био када се приказивао босанскохерцеговачки филм "Go West".

"Једном сам био када је приказиван филм 'Go West', а ово ми је други пут. Ово је значајан фестивал, а колеге из Америке ми причају о њему и радују се што могу бити дио ваше филмске приче. Чак се неки и хвале што су били овдје", каже Шербеџија.

Додаје да је прича његовог филма "Ослобођење Скопља" базирана на ратним дешавањима Другог свјетског рата те да је прича о патњи, одрастању, свједочењу дјеце о рату, о најужаснијим стварима које су се дешавале, али уједно и о праштању или немогућим ситуацијама у којима се могу наћи двоје усамљених људи.

Шербеџија је прокоментарисао и долазак холивудског глумца Роберта Де Нира у Сарајеву казавши како је његова одлука да се појави на СФФ-у итекако велика јер је он један од највећих глумаца икада.

Филм "Ослобођење Скопља" прати ужас и патње Другог свјетског рата, а у овом горко-слатком филму су приказане перспективе једанаестогодишњег Зорана чији се отац придружио партизанима како би се борио против њемачке окупације, а мајка му, истовремено, започиње везу са њемачким официром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана