Шест година без Маринка Маџгаља: Колеге објавиле видео успомена

Г.С.
Шест година без Маринка Маџгаља: Колеге објавиле видео успомена

Данас, 26. марта, навршава се шест година од смрти славног глумца Маринка Маџгаља, његови пријатељи и колеге чувају успомену на Маринка, а глумац Александар Срећковић Кубура објавио је потресни видео успомена.

Кубура, Андрија Милошевић, Слобода Мићаловић, били су неки од најближих Маринкових пријатеља, а колаж успомена, који је Срећковић објавио на свом Инстаграм профилу, растужио је све.

“Исте вечери се мени на представи учини да га видим у другом реду”, говори Кубура у видеу, у којем и Андрија Милошевић прича по чему памти Маџгаља, преноси Телеграф.

“По радости, осмеху, изузетном глумачком дару, пријатељству песми, кафани”, навео је он.

 Слобода је рођена на исти дан кад и Маџгаљ, а кроз сузе је само рекла како јој недостаје не само на рођендан, већ сваког дана.

Видео успомена на Маџагаља пратила је пјесма “Што те нема”.

Подсјетимо, глумац Маринко Маџгаљ преминуо је 26. марта 2016. године. у 37. години, послије дуге борбе са болешћу.

Он је рођен 21. августа 1978. у Београду, али је већи дио дјетињства провео у Котору, гдје је одрастао.

Дипломирао је 2000. године на Факултету драмских умјетности у класи професорке Гордане Марић. Остварио је бројне позоришне, филмске и телевизијске улоге, а био је успјешан и као пјевач и водитељ.

Несрећни тренутак наступио је када су му љекари саопштили да му је остало још три мјесеца живота, али их је он искористио до посљедњег тренутка. 

Снимао је серију у Црној Гори, ишао је на хемотерапије и урадио нешто што је сакрио од многих, а што му је било јако важно - 20 дана пред смрт се крстио у манастиру Острог, иако је због слабости то једва издржао.

Маринко је тог 26. марта преминуо од посљедица рака панкреаса. За опаку болест сазнао је прекасно, те је једне вечери превезен у КБЦ “Бежанијска коса”. Тамо му је дијагностикован карцином и један период провео је у болници на лијечењу.

Маринко Маџгаљ је сахрањен 29. марта на Новом бежанијском гробљу уз звуке пјесама “Један дан живота”, “Мама Хуанита”, “Болујем ја”, “Тихо ноћи”, “На те мислим”, “Што се боре мисли моје”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана