Серијски лопов осуђен у бањалучком Окружном суду: Четири године затвора за 27 крађа

Небојша Томашевић
Серијски лопов осуђен у бањалучком Окружном суду: Четири године затвора за 27 крађа

БАЊАЛУКА - Габријел Митовић (42) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Основном суду на четири године затвора због 27 крађа током којих је на подручју Бањалуке украо већу количину накита, новац и друге вриједне ствари и тако причинио штету од око 80.000 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са Окружним тужилаштвом, а који је суд прихватио. У изречену казну му је урачунато вријеме које је провео у притвору, а осуђен ја за кривично дјело тешке крађе.

Митовића оптужница на основу које је и осуђен терети да је од 14. јануара 2021. до 9. априла ове године провалио у више кућа и станова на ширем подручју Бањалуке из којих је однио одређену количину новца, накит и друге вриједне ствари.

Терете га да је у куће и станове улазио тако што је обијао балконска врата или прозоре, па је из унутрашњости крао шта је стигао. Најчешће је крао накит, новац, парфеме, а у једном случају украо је само пасош оштећеног. Наводи се да је само из једне куће украо накит и друге ствари вриједне око 15.000 марака

. Ради се о провали и крађи коју је починио између 30. децембра 2022. и 2. јануара ове године. Како се наводи, он је у стан провалио кроз балконска врата те је украо шест женских сатова “пјер карден”, “оксет”, “есприт” и “обаки”, три мушка сата марке “хуавеј”, “армани” и “сеико”.

Однио је и златну огрлицу са медаљоном, сребрну дебљу огрлицу без привјеска, сребрну тању огрлицу са крстом као привјеском, сребрну огрлицу са куглицом и огрлицу од бијелог злата са зеленим медаљоном и црвеним медаљоном, сребрни ланчић са привјеском облика бесконачно и једним цирконом, сребрни ланчић са крстом и са цирконима, један ланчић марке “есприт”, ланчић “сваровски”, златне минђуше златаре Цеље, минђуше са црвеним каменом, сребрне минђуше.

Затим десет минђуша “сваровски”, “пандора” минђуше, наруквицу “пандора” са три привјеска и сребрним крстом као привјеском, наруквицу “бросвеј”, три комада, наруквицу марке “сваровски”, седам парфема брендова: “церути 1881”, “ђорђо армани”, “мај веј”, “плаза”, “булгари”, “Lankome La Wie Est Belle”, “Tiyiana”, “Terenza”, “Kirke”, “Cavin Clain ” и “Europhia”, као и рачунар марке “епл” и три пара резервних кључева од стана.

Осим овог случаја, Митовић је 10. јануара опељешио стан у бањалучкој улици Ђуре Ђаковића из којег је украо новац и златни накит укупне вриједности 13.430 КМ. Осим накита и новца, крао је и разне вриједне електричне уређаје и апарате, па је тако из једне куће, између осталог, украо соковник и апарат за кафу.

Митовић је у двије провале остао “кратких рукава” те није успио да пронађе новац или накит који би покупио. Како је наведено у оптужници, он је у једном случају из стана у који је провалио украо само пасош Хрватске на име власника стана.

Митовић је познат одраније по кривичним дјелима, а крајем прошле године хапшен је у акцији “Балкон” због сумње да је провалио у три стана из којих је украо новац, накит, дукате и друге драгоцјености вриједне око 27.000 марака. 

Споразум

Суд је након прихватања споразума укинуо притвор Габријелу Митовићу па је он пуштен на слободу. Наводи се да је ранијим рјешењем притвор био одређен до изрицања првостепене пресуде, а како је она донесена, одлучено је да оптужени буде пуштен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана