Седмица Студија Јазавац: Актуелне теме у драмском изразу

Александра Маџар
Седмица Студија Јазавац: Актуелне теме у драмском изразу

Бањалука - Премијером представе "On air" која је ауторски пројекат Велимира Бланића и Слађане Зрнић коју ће извести млади глумци из Студија "Јазавац" у четвртак, 11. јуна у 20 часова, биће затворена сезона у Градском позоришту "Јазавац", али и обиљежена "Седемица Студија Јазавац".

У данима који су посвећени управо њима, њиховом труду и таленту, полазници Студија имаће прилику да се представе публици вјежбама које су радили десет мјесеци са својим предавачима, сјајним глумцима Николином Јелисавац, Слађаном Зрнић. Драганом Марић и Велимиром Бланићем.

- Наши малиши са нестрпљењем чекају да изађу на позорницу, за њих, то представља велику срећу, јер су и одабрали позоришну умјетност као хоби, да би се, након вишемјесечног рада, представили и публици - рекла је Марићева.

Комад који ће подигнути завјесу на овој малој свечаности на сцени ће оживјети студијску ТВ дебату, а на сцени ће о односу друштва према екологији, спорту и турбо фолку говорити, како то обично бива, афирмацијска и негацијска група.

- С обзиром на то да у представи играју 24 младе особе, Слађани и мени  било је захтјевно све те младе људе држати на окупу, мотивисати их, подстицати у њима елан да успију да издрже до краја - казао је Бланић.

Нада се, како је рекао, да ће 11. јуна одушевити све присутне, јер млади људи кроз ове три приче имају много тога да кажу.

У петак у 18 часова на репертоару је јавна презентација групе са којом је радила Николина Јелисавац. Шта су са Слађаном Зрнић научили, глумци аматери показаће у суботу, 13. јуна у 20 часова. Недјеља је резервисана за другу групу Николине Јелисавац која ће своју презентацију извести у 20 часова.

Малишани са којима је радио Велимир Бланић наступиће на сцени "Јазавца" у понедјељак у 20 часова.

Понос

- Велики понос Градског позоришта "Јазавац" је управо Студио "Јазавац", који броји више од 100 чланова. Поред огромног задовољства које нам пружа рад са дјецом, уједно је и велика одговорност пружити и пренијети сва знања из области умјетности и културе уопште. Наш је циљ је та дјеца сутра буду поносна што су била дио нашег студија и да на неки начин школујемо будућу позоришну публику - казала је Марићева и додала да ће 17. јуна у сриједу у 20 часова представити малишани који су били дио Студија пјевања, који води оперска пјевачица Инес Поповић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана