Седам аутора у ужем избору за награду „Ленкин прстен”

танјуг
Foto: скриншот

НОВИ САД- Стручни жири за додјелу награде „Ленкин прстен“ за најбољу љубавну пјесму издвојио је у ужи избор седам аутора и наслова, након сједнице одржане у Новом Саду, саопштила је данас дирекција те награде.

Такође, исти жири је додијелио награде „Ленкино перо“ за најбоље љубавне пјесме, у конкуренцији ученика за 2021. годину.

Потенцијални лауреати за „Ленкин прстен“ су: Жељка Аврић за песму „Љубавно и после Љубави“, из књиге „Несан“ (Центар за туризам, културу и спорт, Сврљиг 2021), Драгица Стојановић - „Нисам те једно време помињала“, објављено у листу „Политика“ 28. новембра 2020, Јелена Маринков - „Још мало до јутра“, из књиге „Карантин у паклу“ (Књижевна радионица Рашић, Београд 2021).

Остала четири кандидата у ужем избору су - Ласло Блашковић за „Крај цитата” из књиге „Равна црта”, (КОВ, Вршац 2020), Симон Грабовац - „О зраку” из књиге „Дубока тишина” (Културни центар Новог Сада, 2021), Живко Николић - „Уморан од чекања” из збирке „Светлост на дну” („Грамати”, Београд 2020) и Срђан Малешевић - „Кад одеш“ („Дан”, Подгорица, 13. октобар 2021).

Жири је одлучио да се награда „Ленкино перо“ за најбоље љубавне пјесме, у конкуренцији ученика за 2021. годину додијели Александри Чобанов, ученици гимназије „Светозар Милетић“, за јпесму „Пружам ти руку”. Похвале „Ленкино перо” додјељују се Анђели Грујић, ученици ОШ „Жарко Зрењанин Уча”, из Надаља, за пјесму „Љубав је чудна бајка”, као и Нади Симић, ученици ОШ „Ј.Ј. Змај“, из Србобрана, за пјесму „Љубав са мном“. Награда и похвале „Ленкино перо” биће уручене 20. новембра на свечаности коју ће такође организовати Дом културе у Србобрану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана