Састав “У2” стримује концертни филм “В-У2”: Визуелно музички спектакл у Лас Вегасу

Бранислав Предојевић
Састав “У2” стримује концертни филм “В-У2”: Визуелно музички спектакл у Лас Вегасу

ЛАС ВЕГАС - Недуго након што је завршио своју серију концерата под називом “Achtung Baby Live at Sphere”, славни ирски састав “У2” снимио је концертни филм “V-U2 An Immersive Concert film at Sphere Las Vegas”, у режији гитаристе Еџа и Морглија Стејберга, који ће ићи на стриминг.

Славни састав првобитно је започео своју концертну серију прошлог септембра на најмодернијој локацији у Лас Вегасу, названој “Сфера”, свирајући за више од 700.000 обожавалаца током 40 распродатих концерта до марта 2024. године.  Гитариста Еџ каже да је циљ овог подухвата био да доведу гледаоце филма на њихов концерт.

- Циљ је био да се гледаоцима филма пружи што ближе искуство концерта “У2” уживо, а онда и мало више од тога. Из разумљивих разлога никад нисам гледао “У2” концерт, тако да ми је лакнуло што смо ухватили одличну представу уживо, која је најближе искуство гледања концерта властите групе - рекао је Еџ.

Филм “V-U2” биће први филм икада снимљен “Биг скај” системом камера високе резолуције, који је развио студио “Сфере ентертејмен”.

Да би поново створио искуство како је изгледало присуствовати једном од наступа “У2”, према ријечима режисера Стејнберга, компанија је користила имерзивне технологије, укључујући екран од 54.000 квадратних метара и специјална сједала која вибрирају.

- Знали смо све огромне могућности технологије, али нисмо знали шта да очекујемо од процеса снимања овог филма. Рад је постао права сарадња између бенда, умјетника, продуцената и технолошких тимова. Крајњи резултат је биоскопско искуство које гледаоце преноси у енергију и љепоту емисије уживо - рекао је Стејнберг.

Улаунице за стриминг филм у износу од 100 долара од јуче су доступне за куповину, а премијера филма заказана је за 5. септембар. Након “У2” серије концерата простор “Сфера” представио је серије свирки бендова “Фиш” и “Дед енд Компани”, а сљедећи су “Иглси”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана