Саша Хајдуковић: Месо као реакција на данашњу Бањалуку

Мирна Пијетловић
Саша Хајдуковић: Месо као реакција на данашњу Бањалуку

Бањалука - Идеја за Бањалучки филмски и серијски специјалитет "Месо" крчка се већ неколико година, а како најављује "главни кувар", режисер Саша Хајдуковић, снимање овог сто одсто домаћег производа, за који сценарио потписује Никола - Коља Пејаковић, почиње 3. маја и трајаће наредна три мјесеца.

Готов производ, публици ће бити сервиран до краја ове године, а Хајдуковић у разговору за "Глас Српске" открива неколико детаља ове, на "први мирис", веома занимљиве домаће приче.

- Коља и ја у посљедњих дана интензивно радимо на припремама за снимање серије и филма "Месо", тако да једва чекамо да падне прва клапа - каже Хајдуковић.

Како каже, ријеч је о причи о Мирку који се вратио из Словеније гдје је градио каријеру фудбалера. При повратку кући, затиче дементну мајку и аутистичног Мићу.

- Његов отац је власник роштиљнице, коју он покушава на неки начин да оживи и врати повјерење купаца, односно, жеља му је да настави породични бизнис - каже Хајдуковић.

Прича добија заплет када поново сретне свог друга Славка, који се бави сумњивим бизнисом.

- С временом, Славко због новца који му даје, Мирка повлачи на једну другу страну - каже Хајдуковић и додаје да ће публика остатак радње открити када филм и серија буду снимљени.

Када је у питању назив "Месо", Хајдуковић каже да, поред алузије на роштиљницу, за овај назив су се одлучили јер живимо и одрастамо у једном виду културе меса.

- Све више постајемо месо и гледамо једни друге као добре или лоше комаде меса - истиче овај млади редитељ, који је публици познат по филму "32. децембар" за који је више пута награђиван.

Поред филма, који ће бити први приказан, "Месо" ће имати и шест епизода серије.

- Серија ће, у принципу бити исте тематике као филм, само из других углова посматрања и са много више детаља и широм сликом сваког лика - појаснио је Хајдуковић.

Снимаће се у Бањалуци и околини, а Хајдуковић каже да је пред цјелокупном екипом велики и изазован посао, јер до сада, како каже, никада није радио овако комплексну филмску причу.

Како је истакао Никола Пејаковић, на прес-конференцији одржаној у четвртак увече поводом почетка снимања филма, уласком Бранкице Јанковић као продуцента и компаније "м:тел" која је пружила велику подршку, цијела прича је додатно добила на озбиљности.

- Што се тиче тематских кругова које додирујемо, у питању је наша заједничка реакција на данашњу Бањалуку. Проговорили смо о својим искуствима и овом нашем времену. Најважније је да на крају дођемо до квалитетног производа и да филмска индустрија у овом граду почне да живи, да се Бањалука постави на културну мапу - рекао је Пејаковић.

Глумачка екипа

- Игор Ђорђевић тумачи лик Мирка, Бранко Јанковић је Мића, Факета Салибеговић Авдагић је мајка, Вук Костић је Глава, Никола Пејаковић је Славко, а ту су још и Петар Божовић, Марија Пикић, Виктор Савић, Љубиша Савановић, Слободан Перишић, Борис Шавија, Жељко Еркић, Горан Јокић и многи други - открио нам је Саша Хајдуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана